Vad fanns i dagens lucka?

I vanlig ordning så har mamma fixat ihop en julkalender till mig i år. Med små prylar och saker jag kan ha mer eller mindre nytta av. Jag tänkte visa varje dag vad jag fick i dagens lucka, och vi tuvstartar lite idag. Den 1:a Advent så fick jag nämligen också en liten gåva.
 
 
Visst är de fina? Det är ett par Hufflepuffvantar som min mamma skapat. Hon tog ett par vanliga svarta vantar från HM, stickade fyra gula ränder och sydde sedan på dem på vantarna. Smart! Nu kan jag gå klädd helt i Hufflepuff-utstyrsel utan att frysa ett dugg!
 
Se här också vad mysigt det blev när man tände alla ljusen! Jag har roat mig med att se på Sunes jul idag med, för att komma in i julstämning. Det känns som att det nyss var jul, ändå så har så mycket hänt. Jag vet inte vilket år som kommer vara det värsta. Juletider 2013 eller Juletider 2014...
 
 
Nu ska mina grannar börja väsnas på ovanvåningen också. Kul. Jag som hade tänk att gå och lägga mig i tid idag. Jag avskyr att behöva bo såhär!

1:a Advent!

Varför blir det inte mörkt snart? Jag har liksom fixat allt jag skulle göra idag. Städat, tvättat, spelat in en vlogg, juldekorerat... Nu väntar jag bara på mörkret så att jag kan tända alla ljus. Adventsljus, sifferljus, ljusstake, lykta, doftljus, värmeljus, stenljus... Massa ljus som jag inte kan tända än för att det inte har blivit mörkt än. Och jag som känner att jag varit vaken i en evighet. Jag vill ha mörker! Jag vill kunna öppna första luckan i ljulkalendern som mamma gjort åt mig. Jag vill dricka julmus, äta pepparkakor och tända ljus. Nu!
 
Såhär ser det ut lite på ett ungefär. Jag vet, det är inga bra foton. Men ni får klarar er ändå för jag är trött och bara väntar på mörkret.
 

Världens kraftfullaste bomb!

Jag måste få berätta om drömen jag hade inatt. Jag drömde att jag var med i ett team som hade förmågan att utplåna världen. Vi testsprängde världens mest kraftfulla bomb. Det var ett stort rum, typ en köpcentrum. Vakter var tvungna att stå utanför för att folk inte skulle gå in genom snurrdörrarna. Jag var den som skulle trycka på knappen inne i rummet, medan alla stod utanför. När jag hade gjort det knappade jag in en kod för att avblåsa sprängningen. Sedan tryckte jag på en annan knapp som satte igång det hela. Först fälldes stora betongväggar ner och jag fick sprinaga till en utgång för att inte bli fast där inne. Sedan sprängdes den. Jäklar vilken smäll! Allt där inne var förstört sedan. Alla strömmade in och jag fick se min gamla cellolärare som inte verkade känna igen mig. Ni tycker säkert det låter korkat att direkt strömma in i ett rum där man testsprängt en kraftfull bomb. Men det var ingen autombomb eller vätebomb, nej den här bomben byggde på mekaniken i en väckarklocka... 
 
Jag undrar vad den här drömen kan ha betytt! Det är intressant med drömtydning, men jag kan det ju inte. Om ni har något hum om vad min dröm kan ha för mening så skriv gärna det. Troligtvis betyder den bara att jag inte gillar min väckarklocka...