Hemma bäst?

Det känns konstigt att vara hemma. Allt är sig likt men ändå fel på något vis. Min säng i Molkom är mycket skönare. Alla mina favoritprylar är i Molkom. Det känns konstigt att vara här i stora Göteborg fullt med människor!

Idag får jag träffa kärleken i alla fall. Jag får äta en god middag och umgås med familjen. Bara jag inte glömmer bort att plugga på vår läxa. Folk underskattar ofta vikten av de förberedelser en skådespelare måste göra och tror att de som läser teater aldrig har några läxor. Fel fel fel!

Hemfärd

Den här helgen ska jag hem. Det är inte så att jag är superpeppad på det, mer som att det är en självklarhet. Jag skulel inte haft något emot att stanna under helgen faktiskt. Men jag vet att kommande helger har jag ingen möjlighet att komma hem på och ska jag få träffa den underbara på ett tag så får det bli nu.
 
Vi har fått en uppgift under helgen att skapa en karaktär. Det ska bli kul! Karaktärsskapande är nästan lite magiskt. Mycket kommer av sig självt utan att man behöver tänka på det särksillt mycket. Karaktären skapar sig själv. Är inte det fantastiskt?
 
Nu ska jag vila lite tils det är hemfärdsdags. Ha det så bra så hörs vi! :D
 
 

Valtemadagen

Idag har det varit en intressant dag. Alla rikstagspariterna kom hit och pratade, fanns tillgängliga för frågor och var delaktiga i en stor debatt i slutet av dagen med frågor vi elever ställt. Jag ska väl inte säga att jag direkt blev klokare, men jag fick i alla fall klart för mig att de partier jag gått och funderat på är de partier som jag faktiskt håller med i det mesta. Synd att FI inte var där för jag skulle gärna vilja veta mer om deras politik. Förutom det självklara med jämställdshetsfrågorna då. Jag vill veta vad de till exempel står i kärnkraftsfrågan.
 
En sak man fick väldigt klart för sig var ju de partier man aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på. Vill ni jag ska räkna upp dem för er, och vad det var de sa som fick mig att aldrig någonsin kunna tänka mig att ge min röst till dem? Även om ni inte vill höra det så tänker jag berätta det nu.
 
SverigedemokraternaFörutom att jag verkligen inte alls håller med dem i deras så kallade flyktingpolitik så är de för kärnkraft och emot att homosexuella ska få adoptera. Nu citerar jag nästan ordagrant vad en av dem sade i sin presentation: "Jag har väldigt svårt att se att en somalisk kvinna med fyra barn skulle bidra till samhället och betala skatt." Det var vidrigt att höra. Inte bara var det rasistiskt utan också sexistiskt och helt enkelt oerhört korkat och dumt. 
 
KristdemokraternaDe är emot att homosexuella ska få adoptera. Varför?! Vill jag bara skrika. Varför i helvete då?!

Folkpartiet:
De är för kärnkraft. Väldigt väldigt mycket för kärnkraft. De pratade massa om hur bra kärnkraften är och hur vi ska utveckla den.
 
Centerpartiet och Nya Moderaterna: De är högerpartier. De tycker saker angående arbetsmarknaden, skolan och välfärden som jag inte håller med om.
 
Det var lite tveksamt huruvida Socialdemokraterna var för eller emot kärnkraft. Är de för kärnkraft har jag svårt att se att min röst någonsin hamnar där.
 
 
 
Ja, men nu kan ni ju gissa er till ganska lätt vilka partier jag står och velar emellan. Vilket parti tror ni att jag röstade på i skolans provval?