Skotöjning

Jag går just nu igenom den smärtsamma processen att töja ett par skor. Det är skorna jag ska ha på studenten, så det ör viktigt att de inte sitter åt allt för mycket. Jag köpte skorna via nätet och kunde därför inte prova dem innan. De är en aning små, de klämmer lite i stortån. Men de går att ha, så u försöker jag gå in dem och töja dem lite här hemma.
 
Jag vet att det finns metoder att töja skor med is. Man fyller en plastpåse med vatten, lägger i skon och stoppar in allt i frysen. När vatten blir till is tar det mer plats, och därför töjs skorna. Det sägs att detta ine skadar skorna alls och att det fungerar jättebra. Frågan är om man vågar testa? Det kanske bara fungerar på läderskor? Jag vet inte, det verkar inte vara någon som gett något ordentligt svar på den frågan. Någon av er som vet?
 
Under tiden plågar jag mina fötter i dessa skor med ett par tjocka strumpor på mig. Mina ulliga gulliga rosa strumpor som tar betydligt mer plats än de strumporna jag ska ha sedan. Jag hoppas att detta gör så att skorna töjs en aning. 
 
 

Kommentera här: